John Carew Besiktas

UEFA Kupası 1. Tur, 1. Maçında BJK İnönü Stadı'nda Athletic Bilbao'yu 3-1'lik skorla deviren Beşiktaşımız'ın zaferini, İspanya basını işte bu başlıkla dünyaya duyurdu: "Beşiktaş, Athletic'i Kırbaçladı." İspanya Boğası karşısında muhteşem bir oyun sergileyen Kara Kartalımız, tarihi bir galibiyete imza attı. Beşiktaşımız bu galibiyetle grubunun puan cetvelinde zirveye yerleşti.Athletic Bilbao'nun defansını dağıtan John Carew, 63. dakikada sahneye çıktı. Norveçli golcümüz, Emre Aşık'ın indirdiği topu muhteşem bir vuruşla ağlarla buluşturarak, Takımımız'ı 2-1'lik üstünlüğe taşıdı.
Beşiktaşımız, UEFA Kupası B Grubu'ndaki ikinci maçında Romanya'da Fair-Play'e yakışmayacak her olayla karşılaştı. Steaua Bükreşli futbolcular her pozisyonda kendilerini yere atıp, hakemi kandırmaya yönelik bir çabanın içine girerken; sert futbollarıyla da oyunu çirkinleştirdiler. Hakem Siriç, yanlı kararları ile S.Bükreş'in galibiyetinde önemli bir rol oynadı. Karşılaşma buz gibi bir havada oynanırken, saha da adeta bir tarlayı andırıyordu. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi Romanya ekibinin taraftarları, karşılaşma sonrası Başkanımız Yıldırım Demirören ve Yönetim Kurulumuz'un olduğu otobüse saldırdılar. Sonuçta; grubunda 2 maçta 3 puanla 2. sırada yer alan Beşiktaşımız, bu yenilgiye rağmen sadece avantajını kaybetmiş oldu.Kalemizdeki iki şok golün ardından toparlanan Takımımız, tüm olumuz şartlararağmen atak üstüne atak geliştirdi fakat golü çok geç buldu.Romanya'daki karşılaşma hakemin istediği şekilde sonuçlandı.
Futbol Takımımız, UEFA Ligi ilk maçında Athletic Bilbao'yu, müthiş bir futbol sergileyerek, 26. dakikada Ali Güneş, 63. dakikada John Carew ve 89. dakikada İbrahim Akın'ın golleriyle 3-1 yendi. Ekibimiz, bu galibiyetle UEFA Ligi'ndeki ilk 3 puanını kazanarak, süper bir başlangıç yaptı.
Mücadelenin ilk dakikalarında oyunda kontrolü eline alan Takımımız, yaptığı ataklarda Athletic Bilbao kalesini yokladı. İki kez John Carew ile gole çok yaklaşan ekibimiz, hedefine 26. dakikada ulaştı ve ilk yarıyı 1-0 önde kapadı. Maçın ikinci yarısında da mükemmel oyununu sürdüren Futbol Takımımız, 49. dakikada Santiago Ezquerro'nun golüne engel olamayınca skor 1-1 oldu. Mücadelede rakip defansı dağıtan John Carew, 63. dakikada sahneye çıktı. Norveçli golcümüz, Emre Aşık'ın indirdiği topu muhteşem bir vuruşla ağlarla buluşturarak, Takımımız'ı 2-1'lik üstünlüğe taşıdı. 89. dakikada defanstan aldığı pasla rakip kaleci Lafuente ile karşı karşıya gelen İbrahim Akın, önce kaleciyi geçti sonra da İspanyol savunma oyuncusunun yanından topu ağlara göndererek, 3-1'lik zaferimizi ilan etti.
Takımımız kadar taraftarımız da muhteşemdi. Başlama düdüğüyle tezahüratlarına başlayan taraftarlarımız, bitiş düdüğü sonrasında da bir süre tribünlerden ayrılmadı, Takımımız'ı "Helal olsun size" tezahüratı ile ayakta alkışladı.
Beşiktaşımız'ın ünlü İspanyol Boğası karşısındaki muhteşem zaferi, dünya basınında da geniş yer buldu. İspanya basını Beşiktaşımız'ın galibiyetini, "Beşiktaş, Athletic'i Kırbaçladı" başlığı ile dünyaya duyururken, futbolcumuz John Carew'i öve öve bitiremedi. İspanya basını Carew için, "Athletic'i gülünç duruma koymak için sadece Carew yetti" ifadesini kullandı.
UEFA Kupası B Grubu'ndaki ilk maçında A.Bilbao'yu 3-1 yenerek liderlik koltuğuna oturan ve rakiplerinin gözünü korkutan Beşiktaşımız; Steaua Bükreş ile Romanya'da oynadığı ikinci maçında birbiri ardına çirkin olaylar yaşadı ve 2-1 mağlup olmaktan kurtulamadı.
Steaua Bükreşli futbolcular her pozisyonda kendilerini yere atıp, hakemi kandırmaya yönelik bir çabanın içine girerken; sert futbollarıyla da oyunu çirkinleştirdiler. Hakem Siriç, yanlı kararları ile S.Bükreş'in galibiyetinde önemli bir rol oynadı. Karşılaşma buz gibi bir havada oynanırken, saha da adeta bir tarlayı andırıyordu.
Bu şartlarda 3. dakikada Neaga'nın, 18 dakikada Ciocoio'nun golüne engel olamadık. Sonraki dakikalarda oyuna ağırlığını koyan Takımımız, rakibinin üzerine etkili gitmesine rağmen aradığı golü çok geç buldu.
81 ve 82. dakikalarda Pancu iki gollük pozisyonda topu çok az farkla dışarı gönderdi. Son dakikalarda rakip kalede müthiş bir baskı kuran Takımımız, üst üste pozisyonlara girerken 87. dakikada İbrahim Akın ile golü bularak durumu 2-1 yaptı. Son anlarda beraberliği kovalayan Takımımız olurken, kendi sahasına çekilen S.Bükreş vakit çalma çabasındaydı. 90 dakika sonrasında oynanan 3 dakikalık uzatma bölümünde skor değişmeyince Takımımız sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.
Rakibimiz maç sonrasında da çirkinliklerine devam etti ve Başkanımız Yıldırım Demirören ile Yönetim Kurulumuz'un bulunduğu otobüse, S.Bükreşli taraftarlar saldırdı.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...